Psychische klachten

Door overbelasting van lichaam en geest in combinatie met een onbalans in het lichaam kunnen psychische klachten en stoornissen ontstaan. Deze beïnvloeden zowel het lichamelijke als het psychische functioneren. Klachten uiten zich vaak in lichamelijke en psychische vermoeidheid. Psychische klachten of stoornissen zijn soms moeilijk te herkennen omdat ze heel langzaam ontstaan zijn over een langere periode. 
Praktijk Engelage kan uitkomst bieden bij psychische klachten. Na het intake gesprek (wat zijn de klachten) wordt in de behandeling bekeken hoe klachten bij bijvoorbeeld burn-out en depressie het beste behandeld kunnen worden. Hoe jij het beste behandeld wordt. Een shiatsu massage helpt erg goed om stress en druk te verminderen. De Shiatsu massage behandelingen  worden vergoed door een aanvullende zorgverzekering die alternatieve geneeswijzen vergoedt (zie tarieven en vergoedingen).

Burn-out

Als je een burn-out hebt voel je je ‘burned out’, of opgebrand. Je kunt geen energie meer vinden om werk te verrichten. Specifieke symptomen van een burn-out zijn; niet meer met plezier naar je werk gaan, slaapstoornissen, over het werk piekeren, niet meer kunnen genieten, geen zin in seks, chaotisch denken en handelen,  verlies van eetlust, en hoofd en nekpijn.

Chronische depressie

Een chronische depressie is een minder intense, langdurige vorm van depressie. Sommige chronisch depressieve mensen hebben het grootste deel van hun leven last van een grijs-grauwe toestand. Symptomen die daarbij horen zijn gevoelens van minderwaardigheid, hopeloosheid, gebrek aan levensvreugde, voortdurend piekeren en concentratieproblemen. 
voor het regelen van een behandeling: zie contact pagina
Nek-, schouder- en armpijn
Hoofdpijn